You are currently viewing Viva Technology sau VivaTech 2023 <br> A șaptea ediție sub semnul afacerilor și tehnologiei utile

Viva Technology sau VivaTech 2023
A șaptea ediție sub semnul afacerilor și tehnologiei utile

Existând din 2016 și nefiind organizat în 2020 din cauza pandemiei, acesta a fost al șaptelea an în care a avut loc expoziția Viva Technology, devenită cea mai importantă expoziție tehnologică din Europa.

VivaTech este acum evenimentul major în domeniul tehnologiei și inovației, la nivel european, depășind Mobile World Congress, axat în mare parte pe telecomunicații, și Summit-ul Web, axat pe tehnologiile internetului.

Pe parcursul a 4 zile (3 zile pentru business și 1 zi deschisă publicului larg), se acordă o atenție deosebită start-up-urilor pentru a le permite să-și prezinte conceptele și soluțiile și pentru a le facilita întâlnirea cu potențiali parteneri, viitori clienți sau investitori.
Cu peste 2400 de start-up-uri expozante și 147.000 de vizitatori în acest an, expoziția și-a depășit obiectivele.

Au fost puse în valoare 4 tematici în acest an:

De asemenea, s-a acordat întotdeauna o atenție specială dimensiunii internaționale, cu participarea a 35 de țări, inclusiv un pavilion Africa Tech și o țară invitată de onoare: Coreea de Sud. Dacă doriți să aflați mai multe despre interacțiunile noastre cu diferiți antreprenori, verificați momentele cheie (highlights) sau înregistrările noastre (reels).

Tehnologia poate răspunde provocărilor timpului nostru, cum ar fi:

Aici intervine VivaTech în promovarea inovației utile prin intermediul start-up-urilor, care reprezintă perlele societății viitoare.

În încheiere, în calitate de vizitatori și participanți fideli la VivaTech de la început, am putut observa că ediția din acest an a fost deosebit de interesantă pentru mediul de afaceri (mai mult decât de obicei), cu actori, expozanți și start-up-uri care au prezentat un nivel de maturitate interesant în abordarea soluțiilor și ecosistemelor care încep să fie cu adevărat interconectate la nivelul Franței.

Există însă o lipsă de vizibilitate pentru cei neinițiați pentru a se orienta în această complexitate prezentă la salonul Vivatech, pentru a înțelege “cine face ce și cu cine lucrează”. De aceea, structuri precum Serious Evo, BePositive sau Makers Lab sunt importante pentru a vulgariza conceptele despre noile tehnologii și inovații și pentru a oferi consiliere și orientare cu privire la interlocutorii potriviți din ecosistemul francez, în funcție de domenii și niveluri de competențe dorite.

Lamine TALAKELA

Partner & Collaborator SE in Normandy; Founder Consulting TIME ; Digital Transformation and Innovation Specialist