You are currently viewing Emoție, împărtășire de cunoștințe, conexiune

Emoție, împărtășire de cunoștințe, conexiune

Le-am simțit pe toate @ Creativity4Better 2022: Back to the human touch in communication

Creative4good

Când a venit iar perioada aceea a anului? Perioada în care fiecare zi stă, parcă obligatoriu, sub semnul apăsătoarei afirații: la an nou sunt un om nou!

Totuși, acest mod de a începe ziua poate provoca frustrare, suntem supărați pe noi înșine, iar Blue Monday lovește mai tare decât înainte. Pentru a schimba toate acestea, am ales să-mi încep anul 2023 cu gândul: la an nou sunt un om mai bun.

Întrucât anul abia a început, am decis să fac o retrospectivă asupra unor momente ce au avut loc anul trecut. Mintea mea le-a filtrat și le-a selectat pe cele care mi-au adus un plus de cunoștințe și

m-au făcut un om mai bun, atât pe plan profesional, cât și pe plan personal. Am ales experiențele unde am simțit că timpul pe care l-am dat în schimb a fost pe deplin meritat. În această introspecție, un moment a strălucit mai tare decât oricare altul: ziua în care am participat la conferința globală a IAA Creativity4Better.

Conferința globală anuală „Creativity4Better” a început în 2017, iar în 2022 IAA a organizat cea de-a 6-a ediție. Conferința a fost un epicentru al creativității, o experiență cu adevărat memorabilă. Renumiți speakeri au vorbit despre sustenabilitate și comunicare, multă inovație, implicarea clienților, networking la cel mai înalt nivel și muuuult conținut personalizat.

Speakerii prezentați au fost experți în comunicare, minți creative strategice strălucitoare, precum și experți în sustenabilitate și inovare, care au inspirat cu adevărat industria MarCom din întreaga lume. Conferința s-a desfălurat într-un sistem hibrid – eu am participat la conferința fizică din București, dar a putea fi urmărită și online

Ediția din 2022 a conferinței Creativity4Better a fost un carusel de emoții combinate cu informații valoroase și actuale. A fost o adevărată plăcere să văd atât de mulți oameni pasionați de domeniul lor de expertiză împărtășindu-și cunoștințele cu publicul. Pe scena Operei Române, fiecare dintre ei a adus atât de multe insight-uri relevante, combinându-le cu experiențe personale și făcând subiectele și mai ușor de rezonat.

A fost o zi plină de discuții captivante, reunite sub tema „Back to human touch in communication”. În prima parte a conferinței, am avut șansa să-i ascult pe John Schoolcraft, Chief Global Creative Officer la Oatly, Dr Seth Dobrin, Trustwise CEO și President of the Responsible AI Institute și Layal Ammar, VP Hair Care at Procter & Gamble Europe. După o mică pauză de networking, Matt Bourn, Director of Communications at Advertising Association & Ad Net Zero, and Bart Veenman, CCO of Humans.ai, au urcat pe scenă. Au fost urmați de Laura Jordan Bambach, President & CCO, Gray UK, co-founder SheSays, Stephane Xiberras, President și Chief Creative Officer, BETC Paris și Dominika Skirło, Creative Lab Lead, Central Europe, TikTok.

Ziua s-a încheiat cu prezentarea senzațională a lui Matthew Luhn, Ex storyteller la Pixar Animation Studios și Mihnea Gheorghiu, Chief Creative Officer la PUBLICIS Italia & LE PUB Amsterdam.

Întreaga conferință a fost o fascinantă. Plină de perspective diverse, idei, insight-uri și informații valoroase susținute de studiile de caz care le dezvăluiau eficacitatea.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

John Schoolcraft, primul speaker al zilei, este cel care a transformat o afacere veche de 30 de ani într-o mișcare globală axată pe dezvoltarea unui stil de viață durabil, bazat pe plante.

În calitate de Chief Global Creative Officer la Oatly, el a jucat un rol esențial în transformarea companiei sale dintr-un simplu producător de băuturi într-o mișcare globală de care ne bucurăm alături de cafeaua de dimineață. Și partea cea mai șocantă? A făcut-o fără un departament de Marketing!

Explicând cum au depășit toate obstacolele în calea lor, el a spus: „Nu știi niciodată dacă poți deveni neînfricat. Dar când în fața ta stau bătăușii, acesta este momentul tău să devii neînfricat”.

 

 Dr Seth Dobrin, este recunoscut drept unul dintre cei mai importanți oameni din domeniul inteligenței artificiale. Din poziția sa de Global Expert AI, el și-a combinat expertiza sa tehnică unică și experiența creativă într-un discurs cu adevărat remarcabil. Explicând necesitatea și motivul pentru implementarea responsabilă a AI, el a spus: „Când vorbim despre AI,  White Paper a UE o spune cel mai bine: AI ar trebui să funcționeze pentru oameni și ar trebui să fie o forță a binelui în societate”.

Laura Jordan Bambach @Creativity4Better

Vizionara industriei frumuseții, Layal Ammar, VHair Care Europe VP @ Procter & Gamble, și-a propus întotdeauna să inspire curaj și să depășească barierele sociale, indiferent de punctul de plecare. Aducând în fața noastră experiența ei de lucru încununată nu nenumărate succese, în discursul ei, ea a împărtășit un punct de vedere cu adevărat unic.

Inclusivitatea și deschiderea sunt două „ingrediente” cheie pe care ea le evidențiază ca parte a rețetei perfecte pentru munca, în special cea creativă, care își propune să schimbe lumea în bine. Scopul suprem? Aducerea brandurilor mai aproape de publicul lor și permițându-le să formeze conexiuni autentice. “Realitatea este că nimic din ceea ce am arătat astăzi nu se poate întâmpla pe cont propriu. Aceste povești de transformatoare a părului sunt posibile doar pentru că duc la creșterea transformațională. Despre asta este creativitatea ce ne ajută să creștem.

Expertul Matt Bourn, Director of Communications at Advertising Association & Ad Net Zero, a exemplificat principiul Creativity for Good prin munca sa neobosită în promovarea durabilității și a practicilor mai bune și decarbonizarea operațiunilor de publicitate.

Schimbările climatice sunt invazive. Ne afectează fiecare parte a vieții noastre. Noi, în industria de publicitate, trebuie fim cu un pas înaintea lor. La nivel global, putem oferi direcția cea bună.

Stéphane Xiberras @ Creativity4Better

Bart Veenman, specialist în Metaverse și AI NFTs, CCO la humans.ai, are peste 14 ani de experiență în managementul și administrarea afacerilor. Folosind experiența sa extinsă de marketing care acoperă 47 de țări și mulți ani cu proiecte digitale, el ne-a prezentat o strategie fresh, care asigură că viitorul va avea parte de o lume creativă sigură și transparentă.

Oare chiar vom purta acești ochelari? Nu văd că se întâmplă asta, dar ceea ce știu este că schimbă peisajul marketingului. Trebuie să ne uităm la felul în care facem publicitate”.

President & CCO UK la Grey Laura Jordan Bambach este mai mult decât un lider în industrie – este o vizionară. Este o voluntară renumită care lucrează pentru a încuraja mai multe femei să intre în industriile creative. În discursul ei, ea a detaliat necesitatea de a fi curajoși și asertivi, de a prezenta narațiuni neașteptate de care avem nevoie pentru o lume mai diversă și în care să ne simțim toți mai acceptați..

Când oamenii se gândesc la schimbare, se gândesc că o să fie ceva incomod. Dar întotdeauna mi-a fost confortabil să fiu incomodă. Sunt cuiul pătrat dintr-o gaură rotundă. Și așa cum spun mereu, dacă nu te potrivești, atunci ieși în evidență.

Creativity4better

Stéphane Xiberras @ Creativity4Better

Stéphane Xiberras, President și CCO at BETC France și inventator al CAI (Creative Artificial Intelligence), un software robotizat construit pentru a îmbunătăți industria, a căutat the next Big Thing încă de la începutul carierei sale. În discursul său incredibil, el a încercat să ne ofere un răspuns la întrebarea: „Un AI poate imita, dar poate un AI să fie creativ?

Când copiați realitatea, pot apărea noi pericole. Putem uzurpa puterea, putem reînvia morții, putem copia arta.

Dominika Skirło a fost, pentru ziua aceea, mentorul nostru în TikTok. Cu o experiență profesională adânc înrădăcinată în producția de divertisment și televiziune, Dominika este un maestru în publicitatea făcută pentru publicul potrivit și într-un limbaj pe care îl înțeleg.

TikTok este casa creativității moderne. TikTok este o petrecere. Toată lumea este invitată, toată lumea poate lua parte și poate fi inspirată. 60% dintre utilizatorii noștri cred că TikTok ajută la integrarea brandurilor în cultură.

Creativity4better

Dominika Skirło @ Creativity4Better

Matthew Luhn are peste 20 de ani de experiență în crearea de povești și personaje pentru filme precum Toy Story, Monsters Inc, Up, Ratatouille și Finding Nemo. De-a lungul anilor, a învățat cum să spună o poveste eficientă și profundă, care să te miște și să-ți răscolească cele mai adțmci emoții.

 „Asta îmi place la un film, la o emisiune TV, la o carte: povestea. Există companii cărora nu le pasă de povești. Doar 5% dintre oameni își amintesc orice statistică afișată, dar 65% își amintesc poveștile spuse.

Creative4good

Matthew Luhn  @ Creativity4Better

În discursul său fascinant, el a mărturisit că totul este vorba de emoție și de a-i face pe oameni să simtă ceva, fie că este vorba despre fericirea copilăriei sau că vei face publicul să plângă.

Dacă nu ai o poveste, oamenii nici nu-și vor aminti ce ai spus.

Matthew Luhn  @ Creativity4Better

Mihnea Gheorghiu este un maestru al creativității și un guru al tendințelor. El a fost cel care ne-a oferit un finalul uimitor al unei zile incredibile cu discursul său despre cultură, creativitate și tendințe în schimbare rapidă.

Mihnea Gheorghiu @ Creativity4Better

Dacă vrei să faci parte din cultură, trebuie să fii pregătit să concurezi cu ea. Adevărul este că nimănui nu-i pasă de brief. Nu poți obține creativitate uimitoare fără un brief grozav, dar problema este că sacrificăm prea des salturile creative pentru claritate.

Mihnea Gheorghiu @ Creativity4Better

Cu toate că această Conferință Globală a IAA a avut loc la începutul lunii noiembrie anul trecut, după tot acest timp, sunt în continuare uimită de toată informația, energia și boost-ul de creativitate pe care le-am primit de la toți acești speakeri uimitori.

Și acest lucru nu poate decât să mă facă mai entuziasmată să particip și la evenimentul din acest an! (Sper! 🤞🏻)

Maria Alina SITESCU

Social Media Specialist, Creative Content Writer and Storyteller